Elos Fest 2019 esiintyjät ja ohjaajat Aasta Ööhön

Armando Zambrano - Salsa

Esittely tulossa!

Alkukantainen ääni- työpaja & Vaskilintu LIVE

Alkukantainen ääni-workshopissa teemme hengitys- ja ääniharjoituksia joiden tarkoitus on auttaa sinua laskeutumaan oman äänesi äärelle, päästämään irti ylimääräisestä jännityksestä ja myös valmistelemaan sinua intuitiiviseen äänenkäyttöön. Teemme erilaisia improvisaatioharjoituksia, äänileikkejä ja harjoituksia niin pareittain ja ryhmässä ja muodostamme yhdessä äänillämme kylän.

Aiempi kokemus äänenkäytöstä ei ole välttämätöntä.

Vaskilintu eli Magdalena Mölsä aloitti musiikillisen polkunsa Kansallisoopperassa lapsena. Hän kiinnostui uudelleen musiikista, äänenkäytön parantavista ja terapeuttisista vaikutuksista vuonna 2017 lähtiessään Etelä-Amerikkaan missä tutustui erilaisiin seremoniallisiin parannuslauluihin ja musiikin tajunnantiloihin vaikuttavaan väkevään voimaan.

Magdalena on laittanut aluilleen Kudelma nimisen yhtyeen joka tekee improvisaatioiden, mindfulnesin ja ääniharjoitusten pohjalta musiikkia ja tekee äänirentoutuksia Turussa Myötävärähtely kollektiivissa. Hän on myös mukana runolaulua modernisoivassa lauluyhtyeessä nimeltä Alkusointi.

Dance Tribe Turku - Dj Ianthe

We warmly welcome you to join us on the dance floor at Elos Fest!

Dance Tribe Turku is a conscious dance community. We are a home for conscious dance in Turku, organizing dance evenings and workshops with teachers from different conscious dance practices, from Finland and abroad.

In conscious dance, the dancefloor is a space for you to explore your own dance and movement. There are no steps to learn, there is nothing to get ‘right’. Whatever feels natural to you at any given moment, whether it is dancing in expressive or small, subtle ways, dancing by yourself or with others, dancing tiredness or joy,… together we create a safe space for it all.

Conscious dance is a practice of coming home to yourself through movement. Connecting to your body in motion, dropping right into this moment, is a fast way to feel how you are really doing. Whatever arises can be expressed through movement and released, creating a sense of freedom and aliveness. Then, connected to your own energy, you move effortlessly, moving from being rather than doing.

Our Dance Jam at Elos Fest will start with a guided warming up. With some gentle movement, we will settle in and tune into our bodies, become mindful of our breath and smooth out some stiffness. After that, the music will take us on a journey!

We may move both in calm and energetic ways! It is good to bring a water bottle with you. Wear some comfortable and loose clothing to move in and some extra layers in case you cool off.

Welcome, just as you are ❤

DJ Ianthe is the founder of Dance Tribe Turku and will facilitate our Dance Jam. She started her conscious dance path 20 years ago and has been facilitating dance since 2015. She holds a warm and safe space for dance and loves to create dance journeys through music.

Fanny Torro - Kasvukausia - meditatiivinen runomatka

Sulje silmäsi. Hengitä keuhkosi täyteen – ja huokaise tarpeeton ulos. Ota vieruskaveria kädestä kiinni, jos se tuntuu teistä hyvältä. Anna itsesi laskeutua tähän hetkeen, matkalle sisäiseen maailmaasi.

Kasvukausia on lempeä mutta rehellinen runomeditaatio mielen syksyihin ja keväisiin. Vahvasti luontoyhteydelliset runot johdattavat kuulijansa matkalle, jonka ytimessä sykkii rakkaus – luopumisesta, epävarmuudesta ja muutosvastarinnasta huolimatta.

Matkalle kuulijat kuljettaa runojen äiti, esikoiskirjailija ja joogaopettaja Fanny Torro. ”Olen aistielämyksistä ja vuodenkierrosta inspiroituva runoilija ja elämän matkalainen. Runojeni teemoja ovat aikuiseksi kasvaminen, sisäisiin vaatimuksiin uupuminen, ihmissuhteen
murroskohdat ja niihin nivoutuva kysymys: kuka olen ilman sinua? Omien voimien rajamaillakin lohtu, merkitys ja askelten suunta löytyvät lopulta luonnon ääreltä.”

Gokul Vinyasa - Riku Mikkola (Pure MOVE)

Gokul Vinyasa -joogatunnilla tehdään kokonaisvaltainen, liikkuva asanasarja, keskittyen oman kehon tarkkailuun harjoituksen mahdollistajana. Juuret vanhalla, astangapohjaisella, bhaktijoogatraditiolla on Intian Bengalissa Orissassa. Suuntauksen suurimpia nimiä on mahayogi Gokulacandra das (Jani Jaatinen), joka on myös Elos Festillä ohjaavan Rikun opettaja. Tunti on monipuolisesti kehoa vahvistava, liikkuvuutta lisäävä ja tasapainoa kehittävä. Asanat muodostuvat kehon energiapisteiden, marmojen, kautta jolloin opimme kannattelemaan vartaloamme tälle edullisella tavalla liikaa puskematta. Avainasemassa on hengityksen kulku ja sille tilan tekeminen fyysisten ja energeettisten linjausten ja tukien kautta. Parhaimmillaan todella meditatiiviseksi kasvava fyysinen harjoitus tuo mielen läsnäolevaksi tunnin päättäviä hengitysharjoituksia (pranayama) silmällä pitäen. Astangaharjoitusta vapaampi, monipuolinen tunti haastaa harjoittelijan oman tason mukaisesti ja sopii parhaiten sellaisille, joille joogaharjoittelu on jo ainakin hiukan ennestään tuttua. Valoisa, lämmin ja kannustava Riku on yksi joogastudio Pure MOVEn perustajista. Riku ohjaa tutkivalla ja sopivasti sisältäpäin kuplivalla otteella sekä lempeitä, liikuttavia, fyysisesti monipuolisia että kokenutta joogaharrastajaakin ilahduttavasti haastavia tunteja. Rikun tunneilla korostuu hengityksen merkitys joogan syvimmän olemuksen tavoittamisessa. Hengityksen kautta myös mieli tyyntyy ja on helpompi kokea harmoniaa, tietoisuutta ja kiitollisuutta myös arjessa.

Ifik - Didgeridoo Sound Massage

Esittely tulossa!

Jaakko Huokkola - The Union of Divine Masculine and Feminine

Esittely tulossa!

Jan Vilhelm - konsertti & äänimeditaatio

Jan Vilhelm soittaa yksinkertaisia lauluja eläimistä ja kuolemasta. Aitoa Nalle-puh mystiikkaa.

Äänimeditaatio – Ääneen hiljentyminen

Äänimeditaatio-työpajassa opit käyttämään omaa ääntäsi meditaatiovälineenä ja koet yhdessä tuotetun äänen voiman. Teemme yhdessä pitkiä vokaaleja ja tunnustelemme minkälaisia sisäisiä tuntemuksia eri vokaalit herättää.

Työpaja sopii vaikka ei olisi kokemusta meditaatiosta tai äänen käytöstä.

Meditaatiokokemuksen lisäksi äänimeditaatio on mahdollisuus löytää yhteys omaan ääneen tai kokeneemmalle äänenkäyttäjälle uusi näkökulma.

Laura Sillanpää - Kundalini Yoga Sadhana & Klovnileikki meditaationa

Kundaliinijoogasadhana on amrit velan eli aamuruskon aikaan tehtävä 2,5 tuntia kestävä henkinen ja fyysinen aamuharjoitus, joka koostuu gurmukhinkielisen Japji Sahibin resitoimisesta, dynaamisesta kundaliinijoogasarjasta loppurentoutuksineen sekä mantrameditaatioista Ek Ong Kaar –aamukutsusta Guru Ram Das –sydänmeditaatioon.

Sadhana on harjoitus, mutta se on myös mahdollisuus hiljentyä kuuntelemaan ääretöntä Itseä. Kundaliinijoogasadhana on Elos Festin aikaan avoin kaikille. Sadhana on maksuton halukkaille – myös festivaalin ulkopuolisille. Harjoitus on paitsi yksityinen myös yhteinen ja kollektiivinen. Jaa fyysisen ja henkisen liitto aamuhämärässä! Nouse yhtä aikaa auringon kanssa!

Lisää tietoa kundaliinijoogasadhanasta:

https://www.3ho.org/kundalini-yoga/sadhana/aquarian-sadhana

Naura itsellesi ja syleile sisäistä lastasi (tai leiki itsesi lempeäksi) – klovnileikki meditaationa

Voiko pelleily olla henkinen harjoite? No voi! Klovnihan ei ole pelkästään ilmapallotemppuja ja pieruhuumoria, vaan klovnitila on itse asiassa meditatiivinen tila. Klovni on aina läsnä tässä ja nyt.

Jokaisella meistä on oma klovninsa, jonka voi nähdä olevan hyvin lähellä ”sisäistä lastamme”, meissä olevaa pientä olentoa, joka nauraa pieruvitseille, joka ärtyy liian helposti, ja joka haluaa loputtomasti leikkiä. Meissä kaikissa on tämä herkkä, haavottuvainen ja loputtoman kaunis erehtyjä ja mokailija. Klovnerian ja ihmisenä olemisen taito tiivistyy ajatukseen, jonka mukaan rakastettavinta meissä on meidän heikkoutemme, meidän naurettavuutemme.

Klovni on itsen ja oman naurettavuuden kohtaamista. Klovneria on myös toisen kohtaamista. Klovni elää katsojien katseesta, joten klovnitila antaa mahdollisuuden autenttiseen katsottuna ja katsojana olemisen tunteeseen. Klovneria onkin itsensä hyväksymistä ja lempeyttä itseä kohtaan. Klovni etsii katseellaan rakkautta. Klovnin katsoja taas rakastaa klovnin naurettavuutta. Kaikki tämä yhdistyy itsensä totaaliseen hyväksymiseen, pelkojensa ja epävarmuuksiensa voittamiseen.

Tässä työpajassa emme keskity klovnerian tekniikkaan, vaan fyysisiin harjoituksiin sekä annamme itsellemme tilaa hölmöillä ja leikkiä. Klovni itsessä antaa tilaa leikille ja tässä hetkessä olemiselle. Aikuisilla on tapana ottaa elämä liian vakavasti. Klovni ottaa kaiken tosissaan – samalla tavalla kuin leikistään vakuuttunut 3-vuotias – mutta ei mitään vakavasti. Karista pelkosi ja ennakkoluulosi, anna itsesi leikkiä, nauraa ja ennen kaikkea olla naurettava!

Lotta Maija - Laulupiiri & konsertti

LOTTA MAIJA on musiikin moniammattilainen, huilunsoitonopettaja, laulaja ja lauluntekijä. Huilunsoitonopetuksen ja soittamisen lisäksi hän pitää mm. runonlaulu ja improvisaatio workshoppeja.

KONSERTISSA Lotta luo loopperin, laulun, kanteleen, huilun ja kitaran kanssa luontomaisemia ja kalevalaista runopoljentaa.

LAULUPIIRIssä lauletaan yhdessä runonlauluja ja osallistujien toiveiden mukaan muitakin lauluja. Se on laulumeditaatiohetki, jossa ei vaadita minkäänlaista musiikillista osaamista.

Laulaminen on kaikille vähän jännittävää ja henkilökohtaista. Äänen kanssa voi matkata omaan keskukseen, tuntea yhteyttä ja päästä itsensä kanssa vahvaan läsnäolon tilaan. Jokainen saa olla oma itsensä ja laulaa tai olla laulamatta.

Minulle on merkityksellistä luoda turvallinen tila missä suoritusvapaa suhde musiikkiin ja omaan ääneen, omaan sisimpään voi vahvistua ja syntyä.

Laulupiirit ovat antaneet itselleni juuri sitä, uskallusta omaan ilmaisuun, meditatiivista yhdessäoloa, harmonian luomista omien olemuspuolien välille, sydämen avaamista ja autuuden kokemista. Muistutuksen siitä mikä on oleellista ja totta tässä hetkessä ja elämässä.

Maa-Ilma Tantra - Antautuminen

Maa-Ilma Tantra edustaa kahden elementin ja ominaisuuden yhteen sulautumista ja Turussa pidettävien tantrailtojen tarkoitus onkin tuoda henkiset käsitteet ja harjoitukset hyvin maanläheiseen ja helposti sisäistettävään muotoon.

Jolanda ja Aliisa ohjaavat Elos-festareilla tantrisen työpajan, jonka teemana on antautuminen. Työpajassa harjoittelemme omalle keholle antautumista, heittäydymme toisen vietäväksi ja keinuteltavaksi. Luomme turvallisen tilan, jossa voit kohdata itsesi ja toiset sellaisena kuin juuri sillä hetkellä olet, ilman päämäärää tai tavoitteita. Tehtävät harjoitukset soveltuvat kaikille etkä tarvitse aikaisempaa kokemusta tantrasta.

Jolanda ja Aliisa ovat Tantric Life Coach -koulutuksen käyneet ja Maa-Ilma Tantran luoneet kaksikko.

Maria - Äänimaljarentoutus

Taide ja kulttuuri eri muodoissaan ovat sydäntäni lähellä ja olen tehnyt työurani kulttuurin ja taiteen parissa koordinoiden suuria kulttuurihankkeita. Kiire ja stressi ovat kuitenkin nykyään monien ihmisten arkipäivää ja tämän liian hektisen arjen keskellä monet kaipaavat lempeää pysähtymistä, hetkessä olemista ja rentoutumista. Olen ollut tästä syystä viime vuosina erittäin kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja erityisesti minua kiinnostavat taide- ja musiikkiterapia itsehoidon menetelminä. Tiibetiläiset äänimaljat ovat erityisen kokonaisvaltainen ja toimiva rentoutusmuoto, ja olen kouluttautunut äänimaljahoitajaksi.

Tiibetiläisten käsinvalmistettujen äänimaljojen hyvää tekevä vaikutus perustuu tuhansia vuosia vanhaan Veda-menetelmään, jossa uskotaan harmonisten äänten parantavaan voimaan. Äänimaljat hoitavat kehoa ja mieltä syvärentouttaen niitä lempeästi äänten värähtelyn avulla. Käytän rentoutustuokiossa äänimaljojen lisäksi myös muita soittimia, kuten meditaatiokelloja eli tingshoja, gongia, sadekeppiä ja heleä-äänistä koshi-kelloa. Näiden hoitavien sointujen avulla haluan tarjota Sinulle rentouttavan, nautinnollisen pysähdyksen arjen kiireistä. 

Marianne - Kundaliinijooga ja äänimaljarentoutus: Elämän Lähde

Kundaliinijooga on ikivanha ja tehokas harjoitus, jonka avulla pääset yhteyteen omaan sisimpääsi, omaan voiman ja elämän lähteeseesi. Juurrumme tiukasti maahan kurkotellen korkealle kohti taivaita. Kundaliinijoogaamme, mantrameditoimme ja syvärentoutumme äänimaljarentoutuksessa. Sopii kaikille, niin ensikertalaisille kuin kundaliinikonkareille.

Olen Marianne, kundaliinijoogaohjaaja Turun seudulta. Ohjaan myös yin- ja hathajoogaa, jooganohjauksen ollessa tällä hetkellä päätyöni. Polkuni alkoi 1990-luvun puolivälissä Helsingissä, jossa opiskelin intensiivisesti energiahoitoa, intuitiivista energian lukemista ja luovaan visualisaatioon perustuvaa meditaatiota. Myöhemmin opiskelin pitkään pienessä kundaliini shaktipat perinteen mysteerikoulussa shamanismia ja non-dualistista tantraa. Edelleen paletista kuitenkin puuttui jotain, ja tunne siitä vain vahvistui vahvistumistaan. Olin aina ajatellut, etten voi joogata koska olen niin jäykkä (auts!) Elämä kuitenkin toi eteeni mahdollisuuden kokeilla kundaliinijoogaa ja koukutuin siihen heti! Tunsin tulleeni kotiin. Aika nopeasti lähdin opettajakoulutukseen ja aloin samantien opettamaan. Maailmani avartui taas joogan kautta lisää, joten opiskelin myös yin- ja hathajoogaohjaajaksi. Siitä asiat lähtivät liikkeelle kuin juna, ja huomasin vihdoin, 20 vuoden työskentelyn jälkeen, tekeväni unelmatyötäni joka löytyikin täysin ennalta arvaamattomasta suunnasta. Opintoni jatkuvat koko ajan eteenpäin, olenkin intohimoinen ikuinen opiskelija.

Tulen elävästä parantajasuvusta. Molemmat vanhempani ovat erinomaisia energiaparantajia ja isäni on lahjakas luiden asettelija sekä selkähoitaja. Joten tämä kaikki on minulla tiukasti veressä, elämäntapa ja syvä kutsumus. Omassa työssani ja ohjauksessa painotan maanläheisyyttä, kehonkuuntelua, iloa ja huumoria. Juuret tiukasti maassa ja pää taivaissa.

Mikko Heikinpoika ja Ecstatic Dance

Mikko Heikinpoika on kurkkulaulaja, multi-instrumentalisti ja musiikintuottaja Suomesta. Hän on uuden aallon livemuusikko, joka kutsuu voimakkaan äänimatkan jossa yhdistyy muinaisia äänenmuodostustekniikoita, live-elektroniikkaa, liveluuppausta, maadottuneita rymejä ja syviä sydänjuuria koskettavia taajuuksia.

Ammentaen pohjoismaisen ja siperialaisen musiikin juurista hän luo kokemuksen, joka tähtää muuntuneisiin tajunnantiloihin. Vaikuttuen luonnosta, mutta myös yltyvästä symbioosistamme teknologian kanssa, voimakkaat rytmit, äänimaisemat ja sielua ravisuttava tanssi kutoutuvat yhteen luodakseen transsin, joka ei unohdu.

Myötävärähtely

Viemme teidät kehoa ja mieltä rentouttavalle mystiselle äänimatkalle muun muassa didgeridoon, gongin, äänimaljojen ja handpanin saattelemana. Ajelehdimme yhdessä rentoutuneeseen transsitilaan kehossa resonoivien ääniterapeuttisten instrumenttien, loopperin ja ihmisäänen avulla. Äänimatkan aikana sisäisessä maailmassamme voimme nähdä värejä, muotoja, kokea hajuja ja makuja. Viritellä, käsittää ja viestiä erilaisia psyykkisiä merkityskokonaisuuksia. Rentoutua ja leikkiä. Tajunnan syvimmät kerrokset rakentuvat äänestä, värähtelyistä ja rytmistä. Ääni voi olla sisäisen maailman hallitsemisen ja jäsentämisen väline, jonka avulla voidaan avata väyliä ja mahdollistaa liikkuminen syvällisilläkin alueilla. Teemme alkuun rentouttavia hengitysharjoituksia, jotka auttavat laskeutumaan hetkeen.

Tervetuloa shamanistiselle äänimatkalle!

Saara Jurvelin on kiinnostunut musiikin terapeuttisista vaikutuksista, ja opiskelee syvärentouttavaa Peter Hess-äänimaljahierontaa sekä toimintaterapiaa. Hän soittaa monia soittimia handpanista pianoon. Tulevaisuudessa hän haluaa hyödyntää musiikin terapeuttisia vaikutuksia monenlaisessa kuntouttavassa toiminnassa.

Magdalena Mölsä aloitti musiikillisen polkunsa Kansallisoopperassa lapsena. Hän kiinnostui uudelleen musiikista, äänenkäytön parantavista ja terapeuttisista vaikutuksista vuonna 2017 lähtiessään Etelä-Amerikkaan missä tutustui erilaisiin seremoniallisiin parannuslauluihin ja musiikin tajunnantiloihin vaikuttavaan väkevään voimaan.

Magdalena on laittanut aluilleen Kudelma nimisen yhtyeen joka tekee improvisaatioiden, mindfulnesin ja ääniharjoitusten pohjalta musiikkia. Hän on myös mukana runolaulua modernisoivassa lauluyhtyeessä nimeltä Alkusointi ja tekee soolona musiikkia Vaskilintu nimellä.

Risto-Matti Rantanen - Intuitiivinen hoito

Risto-Matti Rantanen tekee hoitoteltassa 20-25 minuutin pituisia hoitoja lauantaina kello 13.00 – 21.00 ja sunnuntaina kello 8.30 – 18.00. Hoidot kuuluvat Elos Festin pääsylipun hintaan ja niitä on tarjolla niin paljon kuin ajanvarauslistassa on vapaata.

Risto-Matti on tehnyt syvällisiä kanavoituja hoitoja vuodesta 1998. Hän työskentelee voimakkaiden auttajahenkien instrumenttina.

Hoitoihin kuuluu fyysistä käsittelyä, mm. voimakasta akupainantaa, jolla vapautetaan fyysisiä, tunne-elämän ja korkeampien olemuspuolten jumituksia. Hoidoissa tulee aina myös korkeavärähteisen energian kanavointia, äänihoitoa ja toisinaan opastusta. Kaikki hoidot ovat hyvin vahvasti erilaisia.

Hoidot kohdistuvat aina voimakkaimmin juuri niille olemuksen tasoille ja niihin seikkoihin ihmisen henkisessä kasvussa, joissa eniten tarvitaan paranemista.

Saara Aaras - Handpan

Esittely tulossa!

Saila Anttila & shamanistinen rumpupiiri

Kutsun teidät lämpimästi mukaan rentoutumaan ja voimaantumaan rumpujen kuminassa. Ennen piiriä kerron lyhyesti shamanistisesta maailmankuvasta ja rumpumatkan tekemisestä. Tämän jälkeen on vuorossa shamanistinen rummutus, johon jokainen voi osallistua rummuttamalla, helistimellä, laulamalla tai vain rentoutumalla ja olemalla läsnä. Omat rummut ja muut soittimet ovat tervetulleita, mutta voit hyvin osallistua myös ilman. Myös oma keho ja oma ääni on mainio instrumentti! Kutsumme seremoniassa parantavat voimat ja väet, haltiat ja esivanhemmat mukaan piiriimme, ja annamme rumpujen äänen viedä meidät meditaatiomatkalle, jonka aikana voit kohdata oman voimaeläimesi, luoda yhteyden omaan sisäiseen viisauteesi ja etsiä sisimmästäsi vastauksia kysymyksiisi ja/tai vain rentoutua.

Voit tuoda myös jonkin itsellesi tärkeän pienen esineen (luonnonesine, koru tms.) yhteiselle keskusalttarille yhteisöllisyyttä vahvistamaan ja latautumaan rumpupiirin voimasta.

Jokainen osallistuja on tärkeä, sillä ME yhdessä muodostamme piirin. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!

Lämmöllä, Saila

Tilaisuuden ohjaa Saila Anttila, joka on harjoittanut shamanismia yli 10 vuoden ajan. Saila ammentaa inspiraatiota suomalaisesta kansanperinteestä ja muinaisesta shamanistisesta maailmankuvasta. Hän vetää Turussa omaa säännöllisesti kokoontuvaa rumpupiiriä ja on Neljän Tuulen yhdistyksen aktiivi. Hänen sydäntään lähellä on luonto ja eläimet, alkuperäiskansat, luonnonuskonnot ja kansanperinne.

Taki'h Dhyandeepa Antigoni

I’m Taki’h Dhyandeepa and I am here to support you to remember yourself and your true nature. My deepest wish for you is to embody your full potential, and truly live the life you were meant to live! I feel blessed to live as a Tantrika, to know myself as a soul, to embody the power that runs through me, to be guided by my soul purpose, and to know true fulfillment in my daily life.

I am an international facilitator, my transmission is based on deep lived experience, and I teach by example. I serve truth, consciousness, love and freedom. I am the one whispering to your body, to your heart, to your soul:“Look! It’s possible! Remember yourself! Live Fully! This human life is a precious gift, don’t settle for less!”

My purpose in this life is to support people like you to heal your wounds, integrate your shadow and light, remember yourself, and expand into your full potential. So that you can know real freedom, become whole again, and awaken to your soul. Not by escaping or bypassing, but by healing enough, opening enough, and loving enough. By trusting enough in your inner wisdom, in your heart, in your soul, and in life, to let yourself fully embody all this and be guided by it… And shine from there! I am part of a shift in humanity towards living life with purpose and love, connected to the sacred. This to me is what it means to be truly alive!

Teen taikoja - Teeseremonia ja teemaistelu

Tiesitkö, että tee (Camellia sinensis) oli pitkään zen-buddhalaisten ja taolaisten yhteisöjen viljelemä ja levittämä rohdoskasvi, joka tehostaa hyvinvointia sekä meditointiharjoitusta? Pääsemme tutustumaan teen ominaisuuksiin eri vinkkeleistä näiden kahden teehetken aikana.

Teemaistelu on ohjattu johdatus teen maailmaan, jossa maistelemme teelaatuja eri kategorioista (mm. vihreä, valkoinen, musta, oolong: kaikki samaa kasvia!) ja käymme läpi teehen liittyvää yleisempää sekä spesifimpää tietoa avoimessa ja osallistavassa hengessä. Jos ihmettelet, että mitä hitsiä jotkut vaahtoavat maustamattomasta irtolehtiteestä tai olet jo valmiiksi teehen päin kallellasi, niin teemaistelu on aivan paras tilaisuus saada vastauksia ja näköalaa aiheeseen!

Teeseremonia on näistä se meditatiivisempi osuus, jonka tapahtuessa sanallinen tieto ei kulje, vaan seremonialaatuinen tee auttaa meidät hyville urille aistimustemme tai sisäisen maailmamme tarkkailuun. Tämä on tunninmittainen tietoisuuden ja mielenrauhan lataushetki.

Molempiin setteihin voi osallistua ilman, että tajuaa mitään teestä tai meditoimisesta. Kaikki tarpeellinen alustetaan ja kerrotaan. 🙂

Teen tärkeimmät vaikuttavat aineet ovat kofeiini ja teaniini. Maistelussa yksi osallistuja saa kofeiinia yhteensä n. 100–150 mg, ja seremoniassa 50–80 mg. Haudutuskierroksia saa skipata, jos siltä tuntuu.

Minä olen rakastanut teetä sekä ollut Helsingissä teealan töissä vuodesta 2014 lähtien. Tee on paljon muutakin kuin kivanmakuinen juoma, kun sen äärelle oikeasti pysähtyy: haluaisin, että useampi ihminen voisi kokea jotakin tarvitsemaansa teen parissa sekä löytää sellaista teetä, josta oikeasti pitää. Tykkään jakaa teestä ja teeharrastuksesta selkeää tietoa, joka samaan aikaan valottaa asioiden yksinkertaisuutta ja monimuotoisuutta. Tervetuloa tutustumaan!

Thaijoogahieronta - hoidot hoitoteltassa

Esittely tulossa!

Thaijoogahieronta - Läsnäoleva kosketus

Thaijoogahieronta on meditaatiota liikkessä. Se on muutoksellinen ja parantava matka, syvä kokemus siitä kuinka liikumme, vuorovaikutamme, kommunikoimme ja kosketamme.

Tervetuloa mukaan thaijoogahieronta työpajaan, jonka aikana tulemme tutustumaan niin thaijoogahieronnan kiehtovaan maailmaan kuin itseemmekin. Perehdymme erityisesti kosketuksen taitoon; tapaan koskettaa ja tulla kosketetuksi läsnäolevasti ja kokonaisvaltaisesti.

Työpaja on avoin kaikille eikä aikaisempaa kokemusta tarvita, sillä se soveltuu niin aloittelijoille kuin ammattilaisille sekä erityisen hyvin myös pariskunnille. Olet sitten thaijoogahierontaa tai jotain muuta hoitomuotoa jo harjoittava, hieroja, hoitotyön ammattilainen, joogan opettaja tai harrastaja, tanssija tai muuten vain kehon ja mielen hyvinvoinnista kiinnostunut, olet lämpimästi tervetullut.

Tunnemaalaus Luoviva

Sinä, värit ja suuri paperi. Ihmiset ympärillä.

Hengitys. Aistimus. Tunne. Ajatus.

Sininen. Punainen. Valkoinen. Vihreä. Musta. Jokin muu.

Mikä väri kutsuu sinua?

Mikä väri on vastenmielinen?

Elos Festin taideterapeuttinen tunnemaalauspaja on:

Paljain käsin maalaamista. Käsien kautta tuntemista. 

Näkymättömän näkyväksi tulemista.

Värien, muodon ja liikkeen leikkiä.

Heittäytymistä, oivallusta, irtipäästämistä ja maadoittumista. 

Tuntemista. Rehellisenä ja avoimena olemista.

Jakamista, peilailua, kuulluksi ja nähdyksi tulemista.

Maalaaminen paljastaa, tekee näkyväksi sinussa liikkuvia (tai liikkumattomia) tunteita ja asioita.

Kyseessä ei ole taidetyöpaja, eikä sinun kuulu osata maalata. Työpaja sopii kaikille niille joilla on sisäinen kipinä kokeilla.

Tule, niin tavataan <3

Ilolla, 

Luoviva / Jenni Heino (taideterapiaohjaaja, sosionomi)

Tunteiden tanssi, eMotion Dance

eMotion Dance on yhdistelmä tanssia, liikettä, kohtaamista toisten kanssa ja kevyttä hienovaraista eheyttävää kosketusta. Tärkeässä roolissa on hengityksen vapauttaminen, kehotietoisuus, sisäiset aistimukset, tunteiden kehollinen kokemus sekä tässä ja nyt oleminen.

Ohjaan jokaisen harjoituksen sanallisesti ja osallistuja liikkuu/tanssii omalla tyylillään. Luon turvallisen tilan, johon jokainen voi sulautua. Tansseja/harjoituksia tehdään yksin, parin kanssa ja pienissä ryhmissä sekä koko ryhmän kanssa. Yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvuuden tunne nousee usein voimakkaana.

Tämä ei vaadi tanssitaitoa eikä rytmitajua, mutta toki saa olla parkettien partaveitsi. Musiikki ja tanssi vie matkalle sisäiseen tunnemaisemaan ja musiikkina on monipuolinen setti, joka mahdollistaa tunteiden koko kirjon. Hitaita ja nopeita, hempeää ja heviä.

Mitään ei pakoteta tai väkisin yritetä. Tunteita saa nousta tai olla nousematta ja niitä voi vapaasti ilmaista ja kaikkien tunteiden ilmaisu on sallittua. Mukaan voi tulla mukaan nauttimaan musiikista ja tanssista ja toisten seurasta. Kaikki tapahtuu autenttisesti, juuri tässä hetkessä.

Tunteiden ja ajatusten taustalla lepää syvä rauha ja turvan tila, jota kohti johdatan osallistujat. Kun on yhteys tähän tilaan, niin elämän myrskytkin on helpompi kestää.

Tunteiden tanssi on elinvoimaa ja luovuutta ja muutosvoimaa mahdollistava menetelmä. Se mahdollistaa tunteiden tunnistamisen kehotietoisuuden kautta. Jokaisessa työpajassa on nähdyksi ja hyväksytyksi tulemisen sekä ilon ja rakkauden kokemus. On myös tilaisuus purkaa niin fyysisiä kuin henkisiä jännityksiä ns. purkaa paineita.

Tässä Elos -festivaalien työpajassa tanssitaan maan, ilman, veden ja tulen elementtejä. Sopii hyvin uusille sekä konkareille! Osaat taatusti tämän! Sydämellisesti tervetuloa!

Minulla on taustalla omakohtainen selviytymis ja -kasvutarina, jossa tanssi herätti minut eloon ja palautti ihmisten ilmoille ja nyt tietoisena tanssin ja kohtaamisen ja kosketuksen parantavasta voimasta missio jakaa tätä toisille, jotta mahdollisimman moni saisi kosketuksen omaan syvimpään olemukseen ja sitä kautta yhteyden toisiin.

Haluan johdattaa ihmiset heidän sydämeensä ja osoittaa, että heissä on rakkaus ja ilo, josta käsin on mahdollista elää. Rakastan tuoda ihmisiä yhteen ja luoda yhdessä työpajojeni kautta kokemuksen siitä, että olemme yhdessä tässä elämässä ja tarvitsemme toisiamme ja voimme olla toistemme turvana. Olen kiitollinen siitä, että saan näyttää ihmisille, että jaamme samoja tunteita ja että meissä on osa, jossa olemme yhtä. 

Kannustan ihmisiä olemaan aidosti sitä, mitä ovat ja elämään oman näköistään elämää, mitä tahansa se kullekin tarkoittaa, se voi olla pientä tai suurta. Rohkaisen ihmisiä muutokseen, jos he sitä kaipaavat. Tanssin avulla jotain maagista tapahtuu ja monet ovat löytäneet uskalluksen uuteen.

Olen innoissani, että saan olla mukana ensimmäisissä Elos -festareilla ja pitää työpajani heti aloituspiirin jälkeen. Tulkaa kaikki mukaan luomaan Jotain Ihanaa <3

Lämmöllä, Kirsi

Wild Heart Explorations - Katri & Simo

Lumoudu kanssakulkijasi kohtaamisesta, anna sydämesi herätä, liikuttua ja kuohahtaa. Kohtaa, näe, tule nähdyksi, ihmettele. Voit koskettaa hetkessä tavalla, joka sisältää kaikki mahdollisuudet. Sinulla on tila olla tietoisesti läsnä, vailla päämäärää, yritystä tai ideoita, muuttamista tai parantamista. Voit pysähtyä hetkeen ja sallia sen mikä on nyt.

Haluamme tarjota sinulle turvallisen tilan, jossa voit tunnustella yhteyttä omaan itseesi ja toisiin ihmisiin. Ohjaamme yksinkertaisia mutta syviä harjoituksia, jotka auttavat sinua pääsemään helpommin kosketuksiin todellisen itsesi kanssa. Ajaton tyhjyys, laajentuminen, pysähtyminen, todistaminen ja täydellinen läsnäolo voivat avartua sinulle työpajan myötä.

Työpajasta saat myös maistiaiset syksyllä alkavasta uudesta Wild Heart Transformation -kurssista.

Katri Teerilahti

Tantra kutsuu minua tietoisuuden ja läsnäolon polkuna, yhäti laajenevana ymmärryksenä, syvyytenä ja yhteytenä. Koen tantran lähestymistavan palvelevan tänä aikana, sillä se sisältää seuraavan askeleen ihmiskunnan viisauden kasvussa: kehollisuuden uuden integroimisen järkeen ja mieleen sekä niiden liitosta syntyvään hengen kohoamiseen/laskeutumiseen. Tantra on aina ajankohtainen, sen metodi perustuu totutun kyseenalaistamiseen rakkaudella.

Tunnen Soma Tantran itseni laajennoksena, joka mahdollistaa mun henkilöä suuremman toimijuuden. Olenkin työssäni saanut kokea paljon itseäni suurempia hetkiä, osaamista ja kykyä palvella, joihin en minänä olisi pystynyt. Siksikin olen onnellinen jos saan jakaa tätä kaikkea kanssasi, yhdessä. Tarjota tilaa sinun maailman oivalluksille, naksahduksille ja kohahduksille, linjautumiselle sekä kaikkien yhteen tulemiselle.

Simo Annala

Tantrassa ja elämässä yleensäkin minua kiinnostaa läsnäolon, energian ja liikkeen tutkiminen. Ohjaajan roolissa on mahtavan palkitsevaa nähdä miten osallistujien prosessit kehittyvät ja aukeavat – oli sitten kyseessä keholliset harjoitukset, jooga tai tanssi.

Tantrisella polulla olen kääntänyt erinäisiä kiviä sieltä ja täältä, erilaisilta opettajilta ja erilaisista koulukunnista. Olen pukenut näitä havaintojani sanoiksi Allthingstantra.com blogissa.

Ota yhteyttä

  • Elos Fest 2019
  • Facebook
  • elosfest2019@gmail.com
  • +358 50 487 3228